Leuke eerste date ideeën

Als je vaak een eerste date hebt gehad dan lijken deze dates ondertussen misschien wel een eindeloze cyclus van koffie drinken of eten bestellen. In dit artikel zullen we je een aantal eerste date ideeën geven waarmee je het daten voor jezelf en je date leuk en inspirerend houdt.

Om te beginnen zullen we je een aantal slechte eerste date ideeën geven. Dingen welke je tijdens een eerste date beter niet kunt doen.

Zo is iemand mee uit eten nemen naar een duur restaurant een slecht eerste date idee. Dit zal worden opgevat als uitsloven. En kan worden opgevat als het compenseren van je zwakheden en het zal onzekerheid uitstralen. Als de date op niets uitdraait dan ben bovendien een hoop geld kwijt.

Iemand bij een eerste date meenemen naar vrienden of familie is ook niet een goed idee. Het is ook geen idee om mee te gaan stappen met je date en haar vriendinnen. Haar vriendinnen zullen de neiging hebben om te gaan beoordelen of je wel goed genoeg bent voor haar en gek genoeg is vrijwel nooit iemand dat. Diep in hun hart hebben de vriendinnen van je date dat ze nog even wat langer vrijgezel is. Zodra zij zich in een nieuwe relatie stort dan hebben zij een vriendin minder, een vriendin welke ze nodig hebben om mee te kunnen gaan stappen, zodat zij zelf een partner kunnen vinden.

Een ander slecht eerste date idee is samen naar de film gaan. Door naar een spannende film te gaan communiceer je dat je het zelf niet spannend en interessant kan maken op jullie date. Daarnaast kan je in een bioscoop niet goed met elkaar praten. En het doel van een eerste date zal toch moeten zijn dat je elkaar beter kan leren kennen.

Hou een picknick

Waarom weer op een terras gaan zitten en weer wat drankjes en van die saaie hapjes bestellen? Hou je eigen picknick, ergens in het park, op een kleedje of op een bankje. Jij zorgt voor de hapjes en zij zorgt voor de drankjes (of andersom). Het geeft je gelijk een mooi gesprek onderwerp. Je kunt vertellen waarom je uitgerekend voor deze oude kaas hebt gekozen of deze Ibérico ham. Met ons Nederlandse klimaat moet je natuurlijk wel even van tevoren checken wat de weersvoorspelling is.

Uit eten maar dan anders

Als jullie dan toch uit willen gaan eten spreek het dan net even wat anders af. Spreek af om iedere gang in een ander restaurant te gaan eten. Dit heeft een aantal voordelen. Het geeft je een gespreksonderwerp. Tijdens het voorgerecht kan je met elkaar gaan bespreken waar jullie graag het hoofdgerecht willen gaan eten en tijdens het hoofdgerecht kan je van elkaar leren van welke toetjes jullie houden. Zo kom je in ieder geval niet zonder gespreksonderwerp te zitten. Een ander voordeel is dat je nooit aan lang aan een vaste plaats vast zit, tijdens een eerste afspraak kan het vervellend zijn als je op een lawaaiige plaats in het restaurant terecht komt. Door van restaurant te wisselen is de kans klein dat je heel de avond op een lawaaiige plaats komt te zitten.

Ga buiten iets doen

Ga buiten iets doen. Spreek bijvoorbeeld af om een stuk te gaan fietsen, wandelen, te gaan golfen of varen. Het is daarbij wel van belang dat je een activiteit kiest waarbij je ook de gelegenheid hebt om met elkaar te praten. Omdat je buiten iets aan het doen bent maakt het de date veel meer ongedwongen en de buitenlucht zorgt ervoor dat je eerder een goed gevoel bij de date krijgt.

In de winter kan je met je date gaan schaatsen. Het mooiste is natuurlijk dat dit op natuurijs kan, die kans is echter klein. Gelukkig is er in iedere grote stad een schaatsbaan te vinden welke van begin oktober tot eind maart geopend zijn. Als je date niet goed kan schaatsen dan geeft dit je de mogelijkheid om fysiek contact te maken door haar hand vast te houden.

Ga naar de dierentuin

De aanwezigheid van dieren zorgt ervoor dat je nooit zonder gespreksonderwerp zal komen te zitten. De dierentuin biedt je ook genoeg mogelijkheden om elkaar beter te leren kennen. Bijvoorbeeld onder het genot van een drankje bij 1 van de vele gelegenheden welke je hiervoor zult vinden of terwijl jullie staan te wachten tot dat de kaaimannen gevoederd worden.

Een café met biljart of darts

Ga naar een café waar je iets kan doen. Bijvoorbeeld biljarten, poolen of darten. Hiermee voorkom je dat je aan een tafeltje aan je drankje zit en geforceerd een conversatie opgang probeert te houden. Door iets competitiefs te doen, zoals poolen of darten, leer je elkaar tevens goed kennen. Hoe graag wil jij en zij winnen? En hoe goed kunnen jullie tegen je verlies?

Naar een pretpark

Naar een pretpark gaan is absoluut een aanrader voor een eerste date. Het is aangetoond dat de kans op een eerste date groter is als je iets spannends doet. Wat is spannender denk je? Uit eten bij de pizzaboer om de hoek of gillend in de achtbaan zitten? Als je iets spannends meemaakt komen er allerlei chemische stofjes vrij welke ervoor zorgen dat je je eerder tot elkaar aangetrokken voelt.

Een pretpark geeft je ook genoeg gelegenheid om elkaar beter te leren kennen dit omdat je vaak lang in de rij moet staan voor de volgende attractie. Een pretpark geeft je ook genoeg gespreksonderwerpen. Je kunt bespreken wat je na de volgende attractie wilt gaan doen en je kan praten over hoe sommige mensen zich gedragen in de attracties etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *