5 tips om je ideale partner te vinden

Ben je niet gewoon op zoek naar ’n partner maar naar dé partner dan kunnen de volgende 5 tips je hierbij op weg helpen. Hoewel de adviezen enigszins op online daten zijn afgestemd gelden ze merendeels ook voor real-life zoektochten naar een partner. De ideale man of vrouw kun je in 2016 nog normaal in de supermarkt of de sportschool tegenkomen.

1. Stel vast wat voor relatie je wilt

Er bestaan helaas nog geen menselijke robots die je kan programmeren tot levensgezel. Een hedendaagse partner heeft net als jij persoonlijke ambities die moeten passen binnen een bepaalde relatievorm (met jou). Voordat je op zoek gaat naar de ideale partner is het dus belangrijk dat je goed nadenkt over het type relatie die je met deze ideale man of vrouw wil aangaan. Een huwelijk, compleet met kinderen? Een verbintenis voor de rest van het leven zonder kinderen? Een hechte relatie voor onbepaalde tijd (= tot één of beide partners er uit wil stappen)? Een duurzame open relatie? Of anders? Maak voor jezelf vooraf een duidelijke keuze. De kans dat dezelfde persoon binnen meerdere relatie types past, of wil passen, is uiterst klein.

2. Creëer een helder beeld van de ideale partner

Je weet inmiddels wat voor relatie je wilt. Creëer in je hoofd of op papier een beeld waaraan de ideale partner voor jou moet voldoen. Maak geen oppervlakkig wensenlijstje, maar stel een redelijk gedetailleerd profiel samen waaraan hij of zij moet beantwoorden. Uiterlijke kenmerken (wees realistisch), karaktereigenschappen, sociale/financiële status enz. Wanneer je een helder beeld hebt van je ideale partner zul je hem of haar sneller en makkelijker vinden.

3. Ga op pad

Er bestaat niet slechts 1 persoon op de wereld die voor jou de ideale partner is. Dit is slechts voor filmscripts weggelegd. In België alleen zullen er duizenden mannen of vrouwen rondlopen die aan het profiel van jouw ideale partner voldoen. Om een van hen te ontmoeten zul je wat inspanning moeten plegen. Vaker sociale gelegenheden en publieke locaties bezoeken waar je personen die aan jouw profielschets voldoen verwacht tegen te komen.

4. Start met online daten

Datingsites zijn een simpele en goedkope manier om in contact te komen met vrouwen of mannen die op zoek zijn naar een relatie. De kans dat je de ideale partner ontmoet wordt middels online daten velen malen groter. Het is echter ook hier belangrijk dat je op de juiste plekken zoekt. Als je specifieke voorkeuren hebt voor een partner kun je het beste inschrijven bij een datingsite die op die doelgroep is afgestemd. Drukbezochte algemene datingsites zoals datingtest.be kun je vergelijken met muziek festivals waar massa publiek op afkomt. Het is haast onmogelijk om in een dergelijk klimaat de ideale man of vrouw te vinden.

5. Wees realistisch inzake uiterlijke schoonheid

We leven in een wereld die beheerst wordt door uiterlijke schoonheid. Om de ideale vrouw of man te ontmoeten zul je echter op dit stuk realistische verlangens moeten koesteren. Vooral bij online daten is het belangrijk dat je niet een heleboel tijd investeert in superknappe mannen en uiterst aantrekkelijke vrouwen die buiten je beauty-klasse vallen. Geef jezelf een cijfer, en ga rond dat niveau op zoek naar de ideale partner.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *